דגשים במהלך ניהול סיכונים תפעוליים
מערכת של ניהול סיכונים תפעוליים אמורה לאפשר מיפוי יעיל של הסיכונים הרלוונטיים עבור הארגון. בניגוד למה שנהוג לחשוב, סיכונים מן הסוג הזה הם לא נחלתם של ארגונים גדולים בלבד. זה נכון שבארגונים גדולים יש יותר סיכוי להופעת סיכונים מאשר בעסקים קטנים, אבל בסופו של דבר מצבי המשבר והמצוקה הם חלק בלתי נפרד מכל ענף, שדה או תחום. כפועל יוצא מכך, יש צורך לבצע סקירת סיכונים בכל פעילות חדשה או קיימת ולהשקיע משאבים בגיבוש תכנית לניהול הטיפול באירועי כשל.
מערכת מסודרת של ניהול סיכונים תפעוליים יכולה למשל לכלול בתוכה תחקור אירועים והפקת לקחים. כמו כן, זו מערכת שמלכתחילה מוטמעים בה עקרונות שונים של מעקב ביצוע אחר תכניות עבודה או של מעקב אחר בדיקות בקרה. בנוסף, אפשר להשוות בין סוגים שונים של מערכות כאלה כדי לנהל סיכונים תפעוליים ביחס לתחום ההתמחות של ארגון מסוים לעומת ארגון אחר – אך תוך התייחסות גם לסיכונים שמאפיינים את הענף כולו.
היכנסו וצפו! רעיונות גרועים ביותר לסטרטאפים:
כל מה שאפשר להשיג באמצעות ניהול סיכונים
המטרה של ניהול סיכונים היא בסופו של דבר לשפר את היכולת של הארגון להתמודד עם מצבי משבר, מצוקה ואסון. בגלל שסיכונים תפעוליים עלולים לפגוע בארגון באופן אקוטי ולהוריד לטמיון השקעה של זמן ומשאבים, יש צורך לנהל אותם טוב יותר. במילים אחרות, מניעה הרמטית של סיכונים תפעוליים היא בדרך כלל בלתי אפשרית – לכן הדגש הוא על ניהול נכון יותר שלהם מהרגע שבו הם מופיעים ומתרחשים.
ניהול סיכונים תפעוליים מבוסס על תרגול, על תכניות עבודה מסודרות ועל הטמעה של הנושא בתוך התרבות הארגונית. כך מחברים את רכיבי הפתרון לתכנית עבודה אפקטיבית וקובעים לוח זמנים ויעדים ברורים.